Fysio Gasthuus Preventief

Fysiofit

Veel deelnemers komen gewoon lekker sporten in een plezierige trainingsruimte en vinden het mooi meegenomen dat ze ‘trainend klachten voorkomen’ en ‘verantwoord bewegen onder deskundige begeleiding’. En dan ook nog eens comfortabel dichtbij en gezellig…

Een uur Fysiofit is een uur lekker in beweging. In kleine groepen of individueel . Circuittraining met diverse trainingsapparaten (o.a. loopband, crosstrainer, fiets, roeier) en materialen (halters, steps, wiebeltol en krachttraining ). Ieder pikt eruit wat in zijn of haar schema past en belangrijk is voor de gestelde doelen. Een fysiotherapeut is aanwezig om te adviseren, corrigeren en controleren. Oefeningen gericht op kracht, lenigheid en coördinatie voor verschillende onderdelen van het bewegingsapparaat.

Deelname aan Fysiofittraining wordt altijd voorafgegaan door een intake .

De trainingswensen en doelstellingen worden doorgenomen, waarna een introductie in de oefenzaal volgt en een trainingsvoorstel wordt doorgenomen.

De Fysiofittrainingen vallen buiten de reguliere fysiotherapie en moeten gezien worden als door een fysiotherapeut begeleide sport. Het wordt niet door ziektekostenverzekeraars vergoed.

Vrije training

Fysiofitters die meer willen trainen dan één uurtje per week in de groep kunnen in overleg een tweede keer trainen: de ‘vrije training’. Op momenten waarin de oefenzaal minder intensief voor fysiotherapie wordt gebruikt, op vaste tijdstippen, zónder begeleiding.