Nieuws

The Daily Mile: elke dag kwartiertje rennen op school

The Daily Mile: elke dag een kwartiertje rennen, niet om te winnen, maar gewoon voor de leuk. Daar word je blij en energiek van, en ook een stuk slimmer!


Lees het hele artikel op: gezondheidenco.nl
Publicatiedatum: 18-10-2018


Krachttraining heeft positief effect op jongeren met overgewicht

Jongeren met obesitas hebben baat bij krachttraining tijdens de gymlessen op school, gecombineerd met een wekelijkse informatiesessie over gezond actief zijn.


Lees het hele artikel op: fysioforum.nl
Publicatiedatum: 10-10-2018


Fysiotherapie net zo effectief als knieoperatie

Mensen die ouder dan 45 jaar zijn en rondlopen met een gescheurde meniscus, kunnen net zo goed naar de fysiotherapeut gaan als geopereerd worden. Dit blijkt uit onderzoek van OLVG.


Lees het hele artikel op: gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 05-10-2018


Oorzaak en nieuwe behandeling voor Alzheimer gevonden?

Een nieuw geïdentificeerd mechanisme dat de potentiële oorzaak van Alzheimer en traumatisch hersenletsel blootlegt, heeft mogelijk ook geleid tot de ontdekking van een effectieve behandeling.


Lees het hele artikel op: mijngezondheidsgids.nl
Publicatiedatum: 27-09-2018


Kun je urenlang zitten goedmaken door ’s avonds te sporten?

Zitten is normaal, heel normaal. Zittend drinken we koffie, lezen we de krant, doen we ons werk, rijden we auto en ’s avonds ploffen we op de bank om – alweer – zittend tv te kijken. Dat we te veel zitten is duidelijk en dat het gezonder is om te minderen ...


Lees het hele artikel op: gezondnu.nl
Publicatiedatum: 19-09-2018


Drie fouten die iedere beginnende sporter maakt

Met sporten kun je best veel fouten maken. Je kunt de goal missen bij voetbal, die moeilijke danspassen er niet in krijgen of een apparaat niet helemaal begrijpen in het fitnesscentrum. Gelukkig zijn er dan altijd mensen die je willen helpen


Lees het hele artikel op: gezondheidenco.nl
Publicatiedatum: 14-09-2018


Zonder deelname CKR geen specialistentarief

Een passage in de overeenkomst 2016 tussen Menzis en fysiotherapeuten en de aanbiedingsbrief bij dat contract kan mogelijk aanleiding geven tot misverstanden die Menzis met dit bericht graag wil wegnemen.


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2016


Wordt Therapy@Home winnaar van het Beste Zorgidee 2015?

Nederland heeft gestemd op de finalisten van Het Beste Zorgidee. De publieke stemronde van de jaarlijkse zorginnovatiewedstrijd is inmiddels gesloten. Morgen wordt bekendgemaakt welk van de vijf ideeën de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee Het Beste Zorgidee 2015 is.


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2016


Beste Zorgidee is polsbandje voor dementen

Het ‘Thuiskomertje’ is woensdag verkozen tot het Beste Zorgidee van 2015. Het gaat om een polsbandje dat een bekend muziekje afspeelt wanneer dementiepatiënten hun eigen voordeur naderen.


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2016


Twee derde huisartsen laat diagnose schouderklachten liever over aan fysiotherapeut

Het toepassen van echografie (ultrasound) voor het op maat behandelen van patiënten met acute schouderpijn door de huisarts lijkt geen meerwaarde te hebben in vergelijking met reguliere algemene huisartsenzorg volgens de NHG-standaard Schouderklachten.


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2016


Vierdaagselopers eten opvallend gezond

Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse eten opvallend gezond, zo eten zij meer groenten en fruit dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit een onderzoek van het Radboudumc samen met Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Wageningen Universiteit.


Lees meer »
Publicatiedatum: 12-04-2016